Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

YİBO öğrencileri Jandarma’da

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Yatılı Bölge Okulunda (YIBO) eğitim gören ve Türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında Türkiye derecesine giren, aynı zamanda okulun kross takımında başarılı sonuçlar elde eden bir grup  öğrenci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen  tarafından ağırlandı. Özmen, Kanun Ordusu Jandarma Teşkilatının her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Kırıkkale Yatılı Bölge Okulunda (YIBO) eğitim öğretim görmekte olan bir grup başarılı öğrenci,  Okul Müdürü Nuh Bayraklı, Müdür Yardımcısı Meltem Sağmanlı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Hülya Pala eşliğinde İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. İl Jandarma komutanı Özmen tarafından öğrencilere kariyer planlaması, zaman yönetimi ve topluma faydalı bireyler olabilmeleri için neler yapmaları gerektiği konularında tavsiyelerde bulunuldu. Özmen, kendi hayatından örnekler vererek öğrencileri bilgilendirdi. Diğer taraftan kendisi de yatılı okuyarak Beden Eğitimi Öğretmeni olan, daha sonra da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisini bitirerek astsubay olan Jandarma Astsubay Çavuş Cansu Akın tarafından öğrencilere subay veya astsubay olabilmeleri için izlemeleri gereken yol hakkında bilgiler verildi.

TAVSİYELERDE BULUNDULAR

İl Jandarma Komutanlığı Psikoloğu, Uzman Klinik Psikolog Büşra Almıla Dinç ise meslek seçimi, ders çalışma yöntemleri, stres yönetimi gibi konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ziyaretin bitiminde Okul İdaresi ve öğrenciler, başta İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen olmak üzere düzenleyecekleri tüm etkinliklere Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı personelini davet ettiler ve Okullarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirttiler. İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Kanun Ordusu Jandarma Teşkilatının her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Özmen, öğrencilerin başarılarına katkı sağlayacak projelerle Vali Yunus Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgisi dahilinde Okulun ilk fırsatta ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x