Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

Yahşihan’a haksızlık yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TYP kapsamında İŞKUR aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, görevlendirilecek personel alımlarının kuraları çekildi. Yapılan kuralarda 28 bin nüfusla Kırıkkale’nin en büyük ilçesi konumunda olan Yahşihan’a 34 personel kontenjanı ayrılması tepkiyle karşılandı. İl Genel ve Belediye meclisi üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan’a haksızlık yapıldığını, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini beklediklerini söyledi.

TYP KAPSAMINDA 520 PERSONEL

Kırıkkale’de Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 520 kişilik yardımcı personel kuraları çekildi. Kuralar sonucunda Kırıkkale Merkez’e 320, Bahşılı ilçesine 34, Balışeyh’e 15, Çelebi’ye 15, Karakeçili’ye 15, Sulakyurt’a 20, keskin’e 42, Delice ilçesine 25 ve Yahşihan ilçesine 34 kontenjan ayrıldı. Bu durum bazı ilçelerde tepkiyle karşılandı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz beraberinde Ak Partili, MHP’li, CHP’li İl Genel ve Belediye meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek duruma tepkilerini dile getirdi. Yahşihan’ın sahipsiz olmadığına vurgu yapan MHP’li Belediye Başkanı Türkyılmaz kararın yeniden gözden geçirilerek, dağılımın daha adil yapılmasını beklediklerini kaydetti.

DAĞILIM ADİL YAPILMALI

Basın toplantısında konuşan Başkan Türkyılmaz “İŞKUR tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli eğitime bağlı kurumlarımızda görevlendirilmek üzere personel alımı kura çekimleri oldu. Bu kura çekimlerinde baktığımızda 19 okulu, 3 bin öğrencisi 28 bin 285 nüfuslu bulunan Yahşihan ilçemize ayrılan personel sayısı sadece 34. Diğer taraftan 6 okulu, 700 öğrencisi, nüfusu 6 bin nüfusu olan bir ilçemize de 34 personel verilmiş. Bu milli eğitimin işi diyenler olabilir. Burada halkı temsil eden insanlar var. Yahşihan’da ikamet eden öğrenciler ve okullar yok sayılamaz. Burada Yahşihan’a bir haksızlık yapılmıştır. Biz ayrılan bu personel sayılarının tekrardan gözden geçirilmesini, adilane bir şekilde personel ayrılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YAHŞİHAN SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Konunun hiçbir siyasi amaç taşımadığına vurgu yapan MHP’li Belediye Başkanı Türkyılmaz “Bu durum Yahşihan’da ikamet eden, okula giden, eğitim gören çocuklarımıza verilmiş bir cezadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz 85 kişi talep etti. Bu yüzden kararın tekrardan gözden geçirilerek Yahşihan’da 28 bin 285 vatandaşımız, 3 bin öğrenciye düşen 34 kişi sayısının artırılmasını bekliyoruz. Yahşihan’ı sahipsiz zannetmesinler, Yahşihan sahipsiz değildir. İlçemizin her ferdinin oy verdiği tüm partilerin temsilcileri işte burada. Okulları bizler temizletebiliriz ama devletimiz böyle bir imkan verdiyse, bu imkandan Yahşihan’ın da yararlanması en doğal hakkımızdır. Ama biz adil bir dağılım yapılmadığına inanıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x