Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Tüketici Mahkemelerine başvuru yapılacaktır

Tüketici Hakem Heyetleri 6502 sayılı kanunla kuruldu. Kanun gereği Ticaret İl Müdürlüğünün uhdesindedir.İllerde Tüketici Hakem Heyeti Başkanları Ticaret İl Müdürleridir. İl Tüketici Hakem Heyeti, Baro, Belediye, KESOB, TSO, Tüketici Derneğinin temsilcilerinden oluşmaktadır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüketici Hakem Heyetleri 6502 sayılı kanunla kuruldu. Kanun gereği Ticaret İl Müdürlüğünün uhdesindedir.İllerde Tüketici Hakem Heyeti Başkanları Ticaret İl Müdürleridir. İl Tüketici Hakem Heyeti, Baro, Belediye, KESOB, TSO, Tüketici Derneğinin temsilcilerinden oluşmaktadır.

E-TEBLİGAT ADRESLERİNİ ESNAFIMIZ KONTROL ETSİN

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner,”İl Tüketici Hakem Heyeti 6502 sayılı kanun gereği 15 günde bir toplanarak dosyası tekemmül etmiş şikâyetlerekarar vermektedir. Çıkan kararlar e-tebligat yoluyla tebliğ yapılmaktadır.15 günlük süreyi kaçırmamak için esnafımızın vergi dairesine verdiği maillerini kontrol etmeleri gerekmektedir.”

2021 YILININ İLK 6 AYINDA  789 DOSYA KARARA BAĞLANMIŞTIR.

“2021 yılı içerisinde, Kırıkkale İl Tüketici Hakem Heyetine 744  tüketicişikâyet başvurusu yapılmış olup, 2020 yılından devreden 319 dosyayla birlikte 1063 tüketici şikâyetineişlem yapılmıştır. İşlem yapılan bu şikâyetlerden 789 başvuru karara bağlanmıştır.2021 yılının ilk 6 ayında karara bağlanan 789  dosyadan 376  tüketici lehine, 390 dosya  tüketici aleyhine, 22 si dosya ise görevsizlik kararıyla sonuçlanmıştır. ”

TÜKETİCİ ŞİKÂYETLERİNİN %75’i  KARARI ÇIKMIŞTIR.

“Oransal olarak bakıldığında 2021 ilk altı ayında derdest 1063dosyanın %75’i karara bağlanmış olup % 25 dosya derdest işlemleri devam etmektedir..En çok başvuru ile ayıplı mal ve hizmet konusunda yapılmıştır.”

 10.390.- TLYE KADAR BAŞVURU YAPILABİLİR

“İl Tüketici hakem heyetimize yapılacak tüketici uyuşmazlık başvurularında, parasal sınır 1 Ocak 2020’dan itibaren geçerli olmak üzere 10 bin 390 TL olarak belirlenmiştir. Yani 10.390.- TL ye kadar olan her türlü  tüketici uyuşmazlıkları  İl Tüketici Hakem Heyetimize kanıtlayıcı belgelerle birlikte başvuru yapılabilir. Başvurular e-devlet üzeninden TÜBİS sisteminden yapılacağı gibi Valilik binası içinde olan İl Müdürlüğümüze gelerek başvuru yapılabilir. 10.390.-TL üstü tüketici uyuşmazlıklarında Tüketici Mahkemelerine başvuru yapılacaktır.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x