Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Taziyeler yasaklandı! Düğünler 4 saat olacak

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında muhtarlara yönelik toplantı düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Taziyeler yasaklandı! Düğünler 4 saat olacak
Muhtarların mahallelerde, devlet yetkililerine destek amacıyla etkin şekilde görev yapacaklarını belirten Sezer, sokak düğünlerinin 6 saatten 4 saate indirildiğini, taziyelerin ise yasaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Koronavirüs ile mücadele kapsamında pilot il seçilen ve bu kapsamda ‘İl Salgın Denetim Merkezi’nin kurulduğu Kırıkkale’de virüse karşı sıkı tedbir ve önlemler devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde toplu asker uğurlamalarının yasaklanmasıyla birlikte kısıtlama getirilen taziyeler yasaklandı. Cenazenin birinci derece yakınları dışında diğerleri telefonla cenaze sahiplerini arayacak. Mahalle, sokak ve salonlarda 6 saat olarak yapılan düğünlerin süresinde kısıtlamaya gidilerek 4 saate indirildi.

Bu kapsamda Vali Yunus Sezer’in başkanlığında Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Arslantaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay’ın önderliğinde muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Virüs kurallarına karşı herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirten Sezer, “Bütün illerde olduğu gibi Kırıkkale’de de son bir aydır yeni normalleşmeyle birlikte tedbir kurallarına uymamamız nedeniyle virüs sayılarında bir tırmanış söz konusu.”

Hastaneler Dolu
“Şuan itibariyle 2 tane hastanemiz var. 2 hastanemizin tamamı Koronavirüs salgını nedeniyle tedavi gören hastalarla dolmuş durumda. Geçen hafta gelen bakanlık genelgesiyle hastalarımızı durumu ağır ve kronik rahatsızlığı bulunan pozitif vakalarımızı bir gün hastanede kaldıktan sonra evde takip etmeye başladık. Şuanda evde takip etmekte olduğumuz 1 haftadır baya bir hastamız var. Bazı hastalarımız duyarlı olmasına rağmen bazı hastalarımızda duyarlılık yok. Geçen hafta bir hastamızı Kalecik’te yakaladık. Pozitif çıkmasına rağmen Kalecik’e gitmiş. İki tanesini düğün salonunda yakaladık.

“İnsanların hepsinde bu duyarlılık yok. Düğün salonlarıyla ilgili, sokak düğünleriyle ilgili, cadde ve sokaklarda, kafelerde, toplu alanlarda bulunan insanlarla ilgili ekiplerimiz denetimlerine başladı. 10 gündür ciddi anlamda yoğun bir denetim yapıyoruz. Maske takma oranı Kırıkkale’de yüzde 95’in üzerine çıktı. İnsanlar uyarıldıkça duyarlı oluyor, bizimde bu konuda insanları uyarmamız lazım. Duyarlı olanların yanında duyarsız olanları da uyarmamız lazım. Herkes ilk önce kendi bekçiliğini, daha sonra da diğerlerinin bekçiliğini yapmalı.”

“Bizim hedefimiz öncelikle sağlık sistemimizi ayakta tutmamız gerekiyor. Allah’a şükür şuana kadar baş edemeyeceğimiz bir şey söz konusu değil ama iş daha kötüleşmesin. Tedbir olmazsa çok daha kötü durumda oluruz. Sağlık sistemimizin de rahat işlemesi amacıyla salgın denetim ekibimize yardımcı olmamız lazım. Vefa destek gruplarında olduğu gibi aynı sistemi uygulayacağız. Mahalle mahalle fiilasyan, pandemi yerel ekiplerimiz olsun istiyoruz. Bütün kamu kurum il müdürlerimizi mahallelere görevlendirdik. Bu kapsamda da muhtarlarımız sokaklarında olan düğünlerde, taziyelerde, toplu etkinliklerde görev alacak. Sokak düğünleri imkanlar dahilinde okul bahçelerinde ve parklarda yapılacak. Mahalle, sokak ve salonlarda 6 saat olarak yapılan düğünlerin süresinde kısıtlamaya gidilerek 4 saate indirildi” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x