Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Silah OSB bulunmaz bir nimet

Temel atma töreni için geldiği Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın, Silah OSB’nin kendileri için bulunmaz nimet olduğunu söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKEK GENEL MÜDÜRÜ TAŞKIN KIRIKKALE OSB’DEN ÖVGÜLERLE BAHSEDEREK;

Temel atma töreni için geldiği Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın, Silah OSB’nin kendileri için bulunmaz nimet olduğunu söyledi.

YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETİR

Kırıkkale’nin savunma sanayi merkezi olması için atılan en önemli adımlardan biri olan Silah Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrikanın temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Dikmen Savunma Sanayi Şirketi tarafından kurulacak fabrikanın temel atma töreni için Kırıkkale’ye gelen Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Ahmet Taşkın, törenin ardından Vali İlker Haktankaçmaz ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ve meclis üyeleri ile bir süre sohbet eden Genel Müdür Taşkın, Kırıkkale Silah OSB’nin MKE için çok önemli olduğunu, burada yer alacak firmaların MKE’nin yükünü hafifleteceğine inandıklarını söyledi.

KURUM GERÇEK ANLAMDA KAR EDECEK

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun ileriye dönük olarak imalatın %60’ını dışarıdan yaptırıp iş yükünü hafifletmek gibi bir hedefi olduğunu söyleyen Genel Müdür Ahmet Taşkın, Fabrikaların Kırıkkale’de bulunmasının ve Genel Müdürlüğe de yakın olmasının Kırıkkale Silah OSB için büyük bir avantaj sağladığını ifade etti. MKE’nin genel yapısı ve Kırıkkale işletmeleri hakkında da bilgi veren Taşkın, kurumun daha fazla kar eder hale gelmesi ve kendi içinde büyüme sağlayabilmesi için birtakım çalışmaların başlatıldığını söyledi.

GENEL MÜDÜRLÜK KIRIKKALE’YE TAŞINSIN

Temeli atılan ilk müteşebbis firma ile Kırıkkale Silah OSB’nin resmen vücut bulmaya başladığını söyleyen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, yer tahsisi devam eden sanayi alanında Makine Kimya Endüstrisine imalat desteği sağlayacak çok sayıda fabrikanın yükseleceğine inandıklarını söyledi. MKE Kurumunun Kırıkkale’nin sanayi ve ekonomi alanında ilk dinamiği olduğuna vurgu yapan Varlı, kurumun büyümesinin en çok Kırıkkale’yi mutlu edeceğini, onun içinde gerek Kırıkkale TSO gerekse Kırıkkale halkı olarak verilecek her türlü görevi canla başla yerine getireceklerini sözlerine ekledi. Varlı’nın Genel Müdür Taşkın’dan bir de isteği oldu. Türkiye’de adı silahla anılan il olarak, MKE’ye ait işletmelerin en yoğun olduğu il olarak, kurumun Genel Müdürlüğünün Kırıkkale’de olmasının hem şehir hem de MKE için daha verimli sonuçları olacağına inandıklarını söyleyen Varlı Genel Müdür Taşkın’dan MKE Genel Müdürlüğünün Kırıkkale’ye taşınması talebinde bulundu. Bu yönde herhangi bir çalışmanın bulunmadığını söyleyen Taşkın, konunun imkânsız olmadığını, üzerinde çalışılabileceğini söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x