Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Okullar yükümlü eliyle güzelleşiyor

Kırıkkale'de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 65 yükümlü, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde okullarda tadilat ve boya işlerini yapıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan 65 yükümlü, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında yarıyıl tatilinde okullarda tadilat ve boya işlerini yapıyor.

OKULLARIN TADİLAT VE TEMİZLİK İŞLERİNİ YAPACAKLAR

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlüler, sömestr döneminde 81 ilde okulları boyayıp tadilat işlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kırıkkale’de denetimli serbestlik tedbiri altındaki 65 yükümlü, Şehitler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte boya çalışması gerçekleştirdiler. Okulun tadilat ve temizlik işlerini de gerçekleştiren 8 kişilik ekip, adeta hünerlerini sergiledi.

KAMUYA FAYDALI OLMAK İSTERİZ

Denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin çalışmalarını inceleyen Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, kamuya faydalı olmak istediklerini belirterek şunları söyledi: “Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün denetimli serbestlik ve kamuya yararlı işte çalışma cezası yükümlülüğü altındaki mahkumlardan oluşturduğumuz 8 kişilik bir ekiple bir okulumuzun tadilat ve boyasını yapmak üzere toplandık. Bu etkinlik Sayın Adalet Bakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın Antalya’daki bir okulda eş zamanlı olarak tüm yurtta icar edilmektedir. Şuan da Kırıkkale’de 65 hükümlümüz bir şekilde kamu yararına işlerde çalışmaktadır. İlerleyen günlerde inşallah Sayın Valimizin de uygun görmeleriyle daha önceden yapılmış olan işbirliği protokolü kapsamında yine bu ekibimizle değişik okullarda bu şekilde boya, tadilat ve temizlik işlerinde görev almak ve bu şekilde kamuya faydalı olmak isteriz. İnşallah faydalı olur. Ara dönemde okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerimiz buraya tertemiz bir şekilde gelirler ve eğitimlerine kaldıkları yerden devam ederler.”

KAMUYA GÜZEL BİR HİZMET

Sağlanan işbirliğinin kamuya fayda sağlayacağını belirten Vali Yunus Sezer, “8 arkadaşımız ve okul aile birliği tarafından 15 tatilde okulumuzun tadilatı yapılacak. İşbirliği içinde çocuklarımızın daha temiz bir ortamda eğitim görmesi sağlanacak. Güzel bir faaliyet. Ankara’da başlatıldı ve tüm iller de bu faaliyet devam ediyor. Bu okulumuzda da aynı şekilde boya işlemleri devam ediyor. Faydalı olacak şekilde hem cezalarını tamamlıyorlar hem de kamuya güzel bir hizmet oluyor. Böyle bir faaliyetin ilimizde de başlatılmasından dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x