Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

MKE Yeni Silahı BORAN Testleri Başarılı Bir Şekilde Geçti

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun yeni silahı (MKE) BORAN, başarılı testlerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TAŞINABİLME ÖZELLİĞİ BULUNUYOR
MKE, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yeni silahın aynı kalibrede dünyanın en hafif bir silah olduğu ve tüm çevre ve hava koşullarında uyumlu olduğu bilgisi paylaşıldı. Silahın yerli ve milli olduğu belirtilen açıklamada, “Menzili 17 kilometre ve ağırlığı ise 1760 kilogramdır. 24 testi başarı ile tamamlayan BORAN, 1 dakikadan daha az sürede atışa hazırlanabilme özelliğine sahip. Havadan taşınabilir 30 kalibre ve 105 mm çapında olan hafif çekili BORAN obüsünün helikopterle de taşınabilme özelliği bulunuyor.” denildi.

TAKİPÇİLERİYLE PAYLAŞTI
MKE tarafından üretilen silahın her koşulda kesintisiz çalışabilme kabiliyetlerinin olduğu ve silahın bundan böyle Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrinde olduğu kaydedildi. BORAN’na ait bilgilerin yanı sıra tanıtım videosu da takipçileriyle paylaştı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
5 1 vote
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x