Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

MKE Bombayı Patlattı ”7 Eylülden İtibaren İşçi Alımına Başlıyor”

Düzenlenen Kanun Teklifi ile A.Ş’ye dönüştürülerek Hazine'nin mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanlığı'nın sevk ve idaresine devredilen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunu (MKEK) istihdam konusunda ilk bombasını patlatıyor.  Bir taraftan kadrosunda bulunan işçi ve memurlara istedikleri bir kamu kurumuna geçiş hakkı tanıyan MKE, yeni personel alımını da 7 Eylül’den itibaren başlatıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Düzenlenen Kanun Teklifi ile A.Ş’ye dönüştürülerek Hazine’nin mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanlığı’nın sevk ve idaresine devredilen Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunu (MKEK) istihdam konusunda ilk bombasını patlatıyor.  Bir taraftan kadrosunda bulunan işçi ve memurlara istedikleri bir kamu kurumuna geçiş hakkı tanıyan MKE, yeni personel alımını da 7 Eylül’den itibaren başlatıyor.

7 EYLÜL’DE PERSONEL ALIMINA ÇIKIYOR

Dünya silah sanayi ile rekabet edebilecek hukuki altyapıya kavuşturulması, Hazine’nin mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanlığı’nın sevk ve idaresinde Türk Ticaret Kanunlarına göre kurulmuş bir anonim şirketine dönüştürülen Türk savunma sanayisinin mihenk taşı olan Makine Kimya Endüstrisi MKE A.Ş. ilk bombayı patlatıyor. Kamu gücünü arkasına alan MKEK A.Ş. özel sektör mantığıyla yoluna emin adımlarla devam ediyor. Özelleşiyor dendi!, MKE işçisini, Memurunu İşten Çıkarıyor Dendi!, MKE’e Peşkeş Çekliyor Dendi!, MKE Arsaları Satılacak Dendi!, Ama Bunlar Olmadı! MKE A.Ş. 7 Eylül’den İtibaren bünyesine yeni personel alımına başlıyor.

HANİ İSTİHDAM OLMAYACAKTI?

Türk savunma sanayiinin öncülüğünü üstlenmiş olan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketinin özelleştirileceği, yeni istihdam yapmayacağı konularında muhalefetin eleştirilerinin karşılıksız kaldığına işaret eden siyasiler “Hani İstihdam Olmayacaktı?, Hani MKE Eski Günlerine Dönemeyecekti? Hani MKE özelleşecekti? Bu eleştirilerin hepsinin yersiz olduğunu görüyoruz. İnsanların düşüncesine bulandıracak bu eleştirilerin aksin aksine MKE 7 Eylül’den itibaren yeni personel alımına başlıyor. Muhalefet bu personel alımına ne kılıf bulacak doğrusu merak ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

KÜRESEL BİR MARKA OLACAK

Yapılan açıklamada “Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi sermayesinin tamamı Hazineye ait ve Milli Savunma Bakanlığının ilgili olduğu bir anonim şirkete dönüştürülmüştür. Şuanda Yönetim Kurulu Başkanlığını da Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı yapmaktadır. MKE A.Ş. güçlü bir Türkiye için savunma sanayii alanında yetenekleri ve kurduğu iş birlikleri ile yenilikçi, rekabetçi ve kaliteli ürünler üreterek tercih edilen küresel bir marka olacaktır. Prangalarından kurtulan, Kırıkkale’nin göz bebeği MKE ilerleyen dönemlerde en iyi yere gelecektir” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x