Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Milli Şeref Nişanımız Olan Zafer Bayramı’mız Kutlu Olsun

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A.Yücel Karabacak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Karabacak, " 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile birlikte Sultan Alparslan Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu ilan etmiş, 851 yıl sonra ise Mustafa Kemal önderliğinde 30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz Zaferi ile bu toprakların ebedi Türk yurdu kalacağını yedi düvele gösterilmiştir.''dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CEPHE KOMUTANINA EMİR VERDİM
Karabacak, “Başkomutan Mustafa Kemal’in Büyük Taarruzu 26 Ağustos’ta başlatması asla bir tesadüf değildir; işte bu irade, Sultan Alparslan’ın “Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır” vasiyetini silinmemecesine tarihe kazımıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin hazırlık aşamasını nasıl bir gizlilik içinde yürüttüğünü şu cümlelerle ifade etmiştir: “Hareketimi, çok sınırlı sayıda birkaç kişiden başka bütün Ankara’dan gizledim. Benim Ankara’dan ayrılacağımı bilenler, buradaymışım gibi davranacaklardı. Hatta benim Çankaya’da çay ziyafeti verdiğimi gazetelerde de ilan edeceklerdi. Bir gece otomobille Tuz Gölü üzerinden Konya’ya gittim. Konya’ya hareketimi orada kimseye telgrafla bildirmediğim gibi, Konya’ya varır varmaz telgrafhaneyi kontrol altına aldırarak Konya’da bulunduğumun da hiçbir yere bildirilmemesini sağladım. 20 Ağustos 1922 günü öğleden sonra saat 16:00’da Batı Cephesi Karargahında, yani Akşehir’de bulunuyordum. Kısa bir görüşmenin ardından 26 Ağustos 1922 sabahı düşmana saldırı için cephe komutanına emir verdim.”

CUMHURİYETİ KURAN VE YAŞATAN İRADE AYNIDIR
“Öte yandan son günlerde 30 Ağustos kutlamaları üzerinden yapılan tartışmaları da yadırgadığımızı ve iyi niyetli görmediğimizi ifade ediyoruz. Hele ki, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferi’ni mukayese edenler, ihanetin değilse bile cehalet ve gafletin yansımalarıdır. Yüz akımız olan Türk tarihine bir bütün olarak bakıyor ve topyekûn bizim olan her bir safhasını sahipleniyoruz. Herkes bilsin ki; binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ruh, hala bu topraklarda yaşamaktadır. Anadolu topraklarında Selçukluyu kuran ve yaşatan irade, Osmanlı’yı kuran ve yaşatan irade ve nihayetinde Cumhuriyeti kuran ve yaşatan irade aynıdır.Bu vesileyle Türk istiklalinin, Türk Cumhuriyeti’nin müjdesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 98’inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun! Milli şeref nişanımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x