Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

Kültürümüz kadınların elinde yeniden canlanıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği’nin ‘Kültürümüz Kadınların Elinde Yeniden Canlanıyor’ isimli Projesi Kırıkkale’de başarı ile uygulandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği’nin ‘Kültürümüz Kadınların Elinde Yeniden Canlanıyor’ isimli Projesi Kırıkkale’de başarı ile uygulandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği’nin ‘Kültürümüz Kadınların Elinde Yeniden Canlanıyor’ isimli Projesi Kırıkkale’de başarı ile uygulandı. Kırıkkale Nur Camii Konferans Salonu ve Fuaye  alanında sertifika, sergi ve kapanış töreni büyük bir katılımla  gerçekleşti.

BİR YILLIK PROJE

2011 yılında kurulan Dernek, Toplumun ve ülkenin STK olarak çok önemli yere sahip olduğu ve yapacakları projelerle Ülkenin ilerlemesinde en önemli dinamiklerden biri olduğunu başarılı biçimde gerçekleştirdiği 4 Bakanlık Projesi ile Kırıkkaleli Kadınlar başta olmak üzere Kırıkkale’nin Sesi olarak gösterdi. ‘Kültürümüz Kadınların Elinde Yeniden Canlanıyor’ Projesi bir yıl süreli. Projenin amacı Kırıkkale ilindeki yaşayan vasıfsız ve issiz şehit yakınları ve gaziler ile yakınları kadınların, engellilerin meslek edinmesine, verilecek girişimcilik eğitimi ile kendi işyerlerini açmalarına, iletişim, liderlik vb. eğitimlerle sosyalleşmelerine ve hem ilin hem de ülkemizde istihdam edilen kişi sayısı artırmasını sağlamaktı. Ayrıca, Proje ile yöre folklorunun ve eşyalarının yaşatılmasına dikkat çekmek, minyatürünü oluşturup, unutulmaya yüz tutmuş bu sanatın tekrar hayata geçirilmesini sağlamak, oluşturulacak Kent Müzesine eser vermek, şehit ailelerinin sanat yoluyla rehabilitasyonu ve toplumla birlikte olmalarını sağlayıp sosyal becerilerini geliştirmek amaçları arasındadır.

PROJE BAŞARIYLA UYGULANDI

Törende konuşan Vali Yardımcısı Suat Kılıç “ İçişleri Bakanlığı  her yıl derneklere projeler için destek vermektedir. Bu yıl Kırıkkale’den İlimiz adına bu projeyi gerçekleştiren Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğini kutluyorum. Yılın en anlamlı projesidir. Çünkü sadece kültür, kadın değil şehit annelerimizin özellikle kursiyer seçildiği bu Projede uygulanan Manevi Bakım programı, Türkiye’de ilk defa başarı ile uygulanmıştır. Bu projenin örnek olan bir projedir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale İlimiz adına bizler de gurur duyduk” ifadesini kullandı. Proje Kapsamında 30 şehit  ve gaziler yakını kadınlar, engelli kadınlar kursa katılıp,  eğitim alıyor. Projenin ortaklarının ise Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği, Kırıkkale Şubesi,  Kırıkkale Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü,  Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi, Kırıkkale İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, Aile Sosyal İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi olup işbirliği yapılan kurumlar Kırıkkale İl Müftülüğü,Vatan İçin Can Verenler Derneği ve Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü proje ortakları arasında olduğu vurgulandı.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen Özhavzalı “ Proje Kırıkkale’ye, Ülkemize hayırlı olsun. Başarılı biçimde tamamlanmış ve bugün sertifika, sergi ve kapanışı yapmak için buradayız. Proje kapsamında Kırıkkale Üniversitemizin Öğretim elemanları ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Matematik ve Oyun Topluluğu(MATO), Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Radyo ve TV Bölümü ile Genç Hukukçular Topluluğu öğrencileri gönüllü olarak  destek oldular. ve Projede şehit ailelerimize, “Manevi Bakım Programı” uygulandı. Tüm Kırıkkale’nin benimsediği Projeye destek veren herkese çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı. “Bu vatan için canlarını veren Şehitlerimizi ve Şehit Ailelerimizi unutmadık ve Unutmayacağız.” diyen Başkan Özhavzalı, “ Evlat acısı üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin hep taze olduğunu birkez daha gördük, fakat acılar paylaştıkça, değer verildikçe daha sağlıklı özümsenir. Bu Proje ile uygulanan Manevi Bakım Modülü diğer şehirlerde de tüm şehit ailelerine uygulanabilir. Tüm Kırıkkalelilere destekleri için çok teşekkür ederiz”dedi. 6 ay boyunca kursa katılan şehit ailelerine sertifikaları Vali Yardımcısı Suat Kılıç tarafından verildi. Sergi açılışı yapılarak Proje kapanışı gerçekleştirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x