Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

Kırıkkale Listeye Alınacak mı?

Geçtiğimiz hafta ‘Sahi Kırıkkale’ye neden izin yok’ başlığıyla bir yazı kaleme almış ve bu yazımızda Kırıkkale Çiftçisinin talebini dile getirmiş ve Kenevir üretimine izin verilen iller arasında Kırıkkale’nin bulunmayışını gündeme taşımıştık.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geçtiğimiz hafta ‘Sahi Kırıkkale’ye neden izin yok’ başlığıyla bir yazı kaleme almış ve bu yazımızda Kırıkkale Çiftçisinin talebini dile getirmiş ve Kenevir üretimine izin verilen iller arasında Kırıkkale’nin bulunmayışını gündeme taşımıştık.

Bu yazımız ve haberlerimizin ardından oldukça ümitlendirici gelişmeler yaşandı.

Haklı bir talebimiz vardı. Neydi bu, Kırıkkale çiftçisinin Kenevir bitkisi üretebilmesi. Çünkü komşu illeri varken, onlar üretim izni verilen iller arasında yer alırken Kırıkkale yoktu. Bizde Kırıkkalelilerin oyları ile seçilerek TBMM’ye giden vekillerini göreve davet etmiştik.

Önce Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’dan oluşan heyet Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek talebimizi iletti. Bakan Pakdemirli’nin konuya sıcak baktığı öğrenildi.

Ardından MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk TBMM’ye hem bir soru önergesi vererek, hem de Bakan Pakdemirli’ye bir mektup yazarak konunun Kırıkkale için ehemmiyetine dikkat çekti.

Öztürk Mektubunda;

“Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilecektir. Bitkisel üretimi yıllar itibariyle azalan seçim bölgem Kırıkkale; bu yönetmelik kapsamındaki illerin içinde, tarımsal ve iklimsel kriterleri uymasına rağmen yer almamaktadır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin yoğun talepleri doğrultusunda ve bir nebze Kırıkkale tarım ekonomisinin canlanması bakımından, söz konusu yönetmeliğe Kırıkkale’nin de dâhil edilmesi Kırıkkale’de büyük heyecan yaratacaktır. Bu bakımdan; Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmeliğe, Kırıkkale’nin de dâhil edilmesi konusunda hassasiyet ve ilginizi istirham ederim” ifadelerine yer verdi.

Her iki gelişme de Kırıkkale açısından sevindirici olmuştur. Ben daha önceki aşamayı, yani komşularımız listeye alınırken, Kırıkkale’nin alınmayışı aşamasında TBMM’de bulunan 3 vekilimiz tarafından ne gibi çalışmalar yapıldı gibi konulara fazla girmek istemiyorum, çünkü bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Kırıkkale hiçbir alanda göz ardı edilmesin, her daim kazanan Kırıkkale olsun istiyoruz.

Ayrıca haberi gündeme taşıyan, Kırıkkale’nin sorunları ile hem hal olan, mesai arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bu konu onlarında özverili çalışmaları, yaptıkları haberlerle gündeme gelmiştir. Yenigün Gazetesi olarak Kırıkkale’nin gündemini oluşturmaya devam edeceğimizin, bütün sorunların ve verilen sözlerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim.

Günün sözü

Bizim kalbimiz hep kırıktır çocuk.

Ama yine de eksik etmeyiz sol cebimizden umudu.

Nazım Hikmet

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x