Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KESKİN’DE ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Unutulmaya yüz tutmuş oyunların oynandığı şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye genelinde başlatılan Çocuk Oyunları Şenliği Keskin ilçesinde tüm okul öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. İlçe Gençlik Spor Merkezi spor salonunda yapılan şenlikte renkli görüntüler yaşandı.

MENDİL KAPMACA, YAKAR TOP OYUNLARI

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştirilen şenliklere İlçez Kaymakamı Muammer Köken, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kapalı spor salonun neredeyse tamamının dolduğu şenlikte çocuklar unutulmaz bir gün yaşayıp,  öğretmenleri eşliğinde hem yarışıp hem de eğlendiler. Güreş, mendil kapmaca, yakar top, halat çekme, bayrak yarışı, tahta kaşıkla yumurta taşıma, çuval yarışı gibi birçok kategoride öğrenciler kıyasıya mücadele ortaya koydu.

GELENEKSEL OYUNLARIMIZIN YAŞATILMASI

Yapılan Çocuk Oyunları Şenliği ile çocukların karakterlerine uygun fiziksel etkinlikler yapması, paylaşmayı öğrenmesi, oyunla başlayan spor alışkanlığının yaşam biçimi haline dönüşmesi hedeflendiğini söyleyen İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Ölmez “ Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızın tekrar gün yüzüne çıkartmak ve milli kültürümüzün önemli bir yerini teşkil eden oyunlarımızı öğretmek ve yaşatmak için bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

DEDELERİNİN OYUNLARIYLA BÜYÜYECEKLER

Çocukların bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Kaymakam Köken çocuklarla birlikte ip atladı ve şenlik boyunca çocukların oyunlarını izledi. Kaymakam Köken yapılan  Çocuk Oyunları Şenliği ilgili olarak “Çocuklarımız artık bilgisayarların başında tabletlerin başında vakit geçirmesin, dedelerinin oyunlarıyla büyüsünler, sağlıklı dinç nesilller olsunlar istiyoruz . Organizasyonu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetler Spor Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum “dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x