Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

İsim Değişikliğine Karşıyız

Kırıkkale Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan ve beraberindeki partililer Kırıkkale Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu. Ersan, Celal Bayar Parkının isminin Kırıkkale Millet Bahçesi olarak değiştirilmesine karşı olduklarını ifade etti. Ersan, " 7 den 70 e her kesimin Celal Bayar olarak bildiği Kırıkkale‘nin simge isimlerinden birinde keyfi isin değişikliği bu kadar kolay mıdır?''dedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan ve beraberindeki partililer Kırıkkale Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu. Ersan, Celal Bayar Parkının isminin Kırıkkale Millet Bahçesi olarak değiştirilmesine karşı olduklarını ifade etti. Ersan, ” 7 den 70 e her kesimin Celal Bayar olarak bildiği Kırıkkale‘nin simge isimlerinden birinde keyfi isin değişikliği bu kadar kolay mıdır?”dedi

BU İSİMLERİ HALKA SORMUYORSUNUZ

Ersan ,”Bilindiği üzere 450.909 m2 alan üzerine yapılacak olan Millet Bahçesi 67.289.000 TL sözleşme bedeli üzerinden yapımına başlanmıştı. İçerisinde birçok donatı bulunacak Millet Bahçesinin bir an önce teslim edilmesini bizde kamuoyu gibi heyecanla bekliyoruz. Teslim aşamasına gelen Millet Bahçesi isim tartışmalarını da beraberinde getirmiştir. Sn. Ramazan Canın dediği gibi ‘’milli park içerisinde adeta bir millet bahçesinin’’ son halini de merak ediyoruz. Lakin milli kelimesini her defasında vurgulayarak kullanan iktidar mensupları ve karar vericiler ulu önder Mustafa Kemalin son Başbakanı olan Celal Bayar’ın, ülkenin 3. ve asker kökeni olmayan ilk Cumhurbaşkanının milliliğinden şüphemi etmektedir? 7 den 70 e her kesimin Celal Bayar olarak bildiği Kırıkkale‘nin simge isimlerinden birinde keyfi isin değişikliği bu kadar kolay mıdır? Kırıkkale yaşayan halkımıza, gurbetteki binlerce Kırıkkaleliye veya sivil toplum kuruluşlarına sorulmuş mudur? Her bir  vatandaşımızın hafızalarındaki anılarında Celal Bayar Parkı mevcutken, bu hafızaları sıfırlamak ne derece doğrudur? Amaç nedir? O halde oldubittiye getirilerek isim değişikliği de neyin nesidir? Bir toplumun hafızasını ve değerlerini; değiştirmek, unutturmak, tarihin tozlu sayfasına kaldırmak isteniliyorsa eğer, insanların yoğun bir şekilde telaffuz ettiği, gördüğü, yazdığı simge isimler üzerinden değişiklik yapmak suretiyle bir algı yönetmek maalesef siyasetin klasik bir yöntemi haline gelmiştir. Meslek icabı hakim olduğumuz şehir-şehirleşme-kent vizyonu gibi konularda hem deneyimimiz hem de Kırıkkale’de birçok projemiz yer aldığından dolayı iktidarın bu algı operasyonlarını ve hafıza silme yöntemlerini çok net bir şekilde okumaktayız. Kamuya mal olmuş sanat yapılarının isimlerinin bizim görüşümüze göre halka sorulması vaciptir. Neden kamu binalarına, belediyelere, şehir meydanlarına sandık kurup bu isimleri halka sormuyorsunuz? Millet bahçesinin ismini neden millete sorulmuyor? Yoksa yaklaşan sonun habercisi olacağından mı korkuyorsunuz? Bizim önerimiz ‘’ATATÜRK HAVAALANI MİLLET BAHÇESİ’’ örneğinde olduğu gibi ‘’KIRIKKALE CELAL BAYAR MİLLET BAHÇESİ’’ olarak hem eski ismini hem de anıları taze tutarak kullanılmasıdır. Bu düşüncemizi yetkililerin ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Her ne şart ve koşul olursa olsun ülkece değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olmamız gerekmektedir.

YETER SÖZ MİLLETİN

“Bir diğer husus ise 67.289.000 TL olan yapım bedelidir. Güncel ekonomik fiyat artışları ve zamlar göze alındığında bu bedel ile bu yatırımın yapılması mümkün gözükmemektedir. Bu ihale bedeli revize edilmiş midir? Revize edilmiş ise kaç defa, hangi yöntem ile revize edilmiştir? Son ihale bedeli nedir? Lütfen kamuoyu ile paylaşınız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu atmosferde devletin birçok kurumu özelleştirmek sureti ile satılmıştır. Bu satılan kurumlar park ve bahçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sıkıntılar süre gelirken kaynaklarımızı daha mantıklı ve programlı kullanmak gerekmez mi? Tüm ülkede yapılan irili ufaklı 397 adet millet bahçesi göz önünde bulundurulduğu zaman, karşımıza muazzam bir ekonomik bedel çıkmaktadır. Bu rakamların ekonomimize etkisi göz ardı edilemez. Bu kaynak harcamalarının devletimize geri dönüşümü ile alakalı bir planınız var mıdır? Yoksa kaynaklarımız plansız bir şekilde mi harcanmakta mıdır? Peki bu yatırımın işletmesini kim üstlenecektir? Belediye bu alanda ne gibi bir istihdam sağlayacaktır?Teslim süresi Haziranda 2022 olarak açıklanan ve pandemi dolayısı ile 5 Ağustos 2022 olarak Sn. Can tarafından kamuoyuna lanse edilen Millet Bahçesi Sn. Vekilin dediği gibi bu tarihte açılacak mıdır? Gecikme yaşanacaksa firmaya bir yaptırım uygulanmakta mıdır? Tarih revize edilmiş ise ne zaman açılacaktır? Bilindiği üzere bu alanın karşısında birde savunma sanayine hizmet eden fabrika bulunmaktadır. Bu denli büyük bir yatırım yapıyorsunuz fakat hemen karşısında bulunan ve silah organizede olması gereken ağır sanayi fabrikasını bu alandan taşımıyorsunuz. Tam aksine bu fabrika 4-5 ay önce kapasitesini ve fabrika binasını 3 katına çıkartmak sureti ile çalışmalarını devam ediyor. Kent estetiğini bozan bu fabrika ile alakalı bir girişiminiz var mıdır? Kızılırmağın kıyısında Kırıkkale Celal Bayar Millet Bahçesinin karşısında ağır silah sanayisinin olması doğru mudur? Şehirden uzak birçok fabrikayı kamulaştıran siz değil misiniz? Buradan taşınması gereken önündeki yol bile kapatılan bu fabrika neden, hangi sebeple binasını büyütmüştür? Buna nasıl müsaade edilmiştir? Rant çevreleri yine iş başında mıdır? Acaba ilerleyen yıllarda kamulaştırma yapılacak bilgisi  verilip kapalı alanı büyütmesine göz mü yumulmuştur? Memleketini seven her bir bireyin ve merkez sağın temsilcisi Demokrat Partinin temennisi ise tüm bu değindiğimiz hususlara yetkililerin ivedi bir şekilde kamuoyu önünde cevap vermesidir…”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x