Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Hemşehrimiz Yalçıntaş BMC’nin CEO’su Oldu

Eski İstanbul Ticaret Odası Başkanı Kırıkkaleli Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, kamyon, otobüs ve savunma sanayisinde yoğunlaşan BMC’ye CEO olarak atandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eski İstanbul Ticaret Odası Başkanı Kırıkkaleli Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, kamyon, otobüs ve savunma sanayisinde yoğunlaşan BMC’ye CEO olarak atandı.


Hemşehrimiz Yalçıntaş BMC’nin CEO’su Oldu

2005-2013 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Başkan olarak görev yapan ve hali hazırda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Üniversitesi Müdürlüğü görevlerini yürüten Yalçıntaş, çoğunluk hissesi Tosyalı Holding’e ait olan savunma sanayi şirketi BMC’ye CEO olarak atandı. Yalçıntaş aynı zamanda kısa süre önce profesörlük ünvanına da sahip oldu.

YÜZDE 49.9’U KATAR ORDUSUNUN

Merhum Nevzat Yalçıntaş’ın oğlu Murat Yalçıntaş’ın CEO olarak atandığı BMC’nin yüzde 49,9 hissesine Katar ordusu sahip. BMC’de toplamda yüzde 50,1’lik hisseye sahip olan Ethem Sancak ve Talip Öztürk, hisselerinin tamamını çelik üreticisi Tosyalı Holding’e satmıştı. Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye 2019’da Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti. 2019’da İSO 500 listesinde 51. sırada yer alan ve 2020’de ise 93 sıra birden düşerek 144’üncülüğe gerileyen BMC’nin, yine İSO 500 listesinde yer alan bilgilere göre 2 bin 845 çalışanı bulunuyor. Şirket, 2020’de 2 milyar TL net satış geliri elde ederken 75 milyon dolarlık da ihracata imza attı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x