Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Yerli ve Milli Tohumların Ulaşmadığı Çiftçi Kalmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında imzalanan protokol ile, "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yerli tohumlarımızın yaygınlaştırılması çalışması başlatıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında imzalanan protokol ile, “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” sloganıyla yerli tohumlarımızın yaygınlaştırılması çalışması başlatıldı.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İl Müdürü Sırrı Yılmaz bu hafta sonu İlimizde proje kapsamında demonstrasyon ekimleri yapılan alanlarda incelemelerde bulundu. İncelmeleri sonrasında bir değerlendirme yapan İl Müdürü Yılmaz; “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın sloganıyla çalışmamız başladı. Amacımız kuraklığa ve iklim değişikliğine uyumlu yerli çeşitlerin ilimiz şartlarında yetiştiriciliğinin denenmesi ve hem çiftçimizin hem de ülkemizin kazanmasını sağlamak. Proje kapsamında; Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünden, Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsünden temin edilen çeşitler ile farklı alanlarda demonstrasyon alanları kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x