Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

El Sıkmayı, Kucaklaşmayı Bildiğimiz Gibi, Mücadele Etmeyide,Kavga Etmeyide İyi Biliriz

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayacak Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi, Toplu İş Sözleşmesi Taslak Çalıştayı yapıldı. Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenlenen çalıştaya MESS’e bağlı işyerlerinde görev alan 600’e yakın işyeri sendika temsilci katıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında başlayacak Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesi, Toplu İş Sözleşmesi Taslak Çalıştayı yapıldı. Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de düzenlenen çalıştaya MESS’e bağlı işyerlerinde görev alan 600’e yakın işyeri sendika temsilci katıldı.

PAYIMIZA DÜŞEN DE HEP YOKLUK OLUYOR

Taslak Çalıştayı, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına, pandemi sürecinin etkileri devam ederken, yeni bir mücadele sürecinin başlangıcında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirterek başlayan Genel Başkan Kavlak, “Büyük başarıların arkasında büyük düşünen beyinler, inanç, özgüven ve emek vardır. İşte bu saydıklarımın hepsi bu salonda var” diyerek temsilcilerimizi selamladı. Sözlerine yaşadığımız dünyada sürekli olarak adaletsizlikle mücadele edildiğinden bahsederek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, “Biz, yıllardır bu bozuk düzenle mücadele ediyoruz. Eşitliğin, adaletin, mutluluğun ancak yanından geçebiliyoruz, ama acılardan payımıza düşeni, hep biz alıyoruz. Payımıza düşen de hep yokluk oluyor. Payımıza düşen, hep yoksulluk,  payımıza düşen, bir lokma ekmek için mücadele oluyor. Çoğu zaman da en ufak bir güvencemiz olmadan köle gibi çalışmak, buna itiraz ettiğimiz zaman da işsizlik ve açlık oluyor” diye konuştu.

EL SIKMAYI, KUCAKLAŞMAYI BİLDİĞİMİZ GİBİ, MÜCADELE ETMEYİ DE, KAVGA ETMEYİ DE İYİ BİLİRİZ

Emekçilerin sohbetlerinin ana konusunun yaşadıkları zorluklar olduğunu belirten Genel Başkan Kavlak, “Bize hiç kimse hayatı altın bir tepsi içinde sunmaz. Bırakın altın tepsiyi, bize hak ettiklerimizi gönül rızasıyla bile vermezler. Hatta biz, yasalarla güvence altına alınmış haklarımız için bile mücadele etmek zorunda kalırız.  Savaşırız… Ekmeğimize göz dikenlerle savaşırız. İnsan gibi yaşamak için savaşırız. Düzenle, sistemle, sistemin kuş sütüyle beslediği beylerle savaşırız. Bunlar yetmez, an gelir pandemiyle, gün gelir Kod-29’la savaşırız. Ezcümle dostlarım, biz kaderle savaşırız… Ama görmezden gelinmeye, yokmuşuz gibi davranılmaya da dayanamayız. Zorluklara göğüs germeyi iyi biliriz. Ama haksızlığa, sömürüye katlanamayız. Yeri geldiğinde, söz konusu memleket olduğunda ekmeğimizin küçültmesinden korkmayız. Ama enayi yerine konulmaya tahammül edemeyiz. Çünkü el sıkmayı, kucaklaşmayı bildiğimiz gibi, mücadele etmeyi de, kavga etmeyi de iyi biliriz” dedi.

YİNE KAZANACAĞIZ, BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

MESS ile yürütülecek grup toplu iş sözleşmesi sürecine değinerek konuşmasına devam eden Genel Başkan Kavlak, şunları söyledi: “Bugün burada, siz değerli temsilcilerimizle bir atölye çalışması yapacağız. Sizlerin taleplerini, önerilerini alacağız. Ardından, yarın yeniden Başkanlar Kurulumuzu toplayacağız. Pazartesi günü taslağımıza son şeklini verip, salı günü Vardiya Gazetemizin basımını yapacağız. Çarşamba günü de bir basın toplantısıyla sözleşme taslağımızı kamuoyuna açıklayacağız. İşimiz kolay mı? Değil, gerçekten değil… Pandeminin neden olduğu sorunlar, işyerlerindeki duruşlar, ihracattaki daralma, otomobil satışlarındaki azalma derken işimiz her geçen gün zorlaşıyor. Biliyorsunuz, bir de başımızda çip sorunu var. Hiç beklenmedik duruşlar yaşanıyor. O nedenle işimiz kolay değil… Zor, hem de çok zor. Buna bir de, ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar ve siyasal ortamın belirsizliği gibi nedenler eklendiğinde özellikle yabancı sermayeli işverenlerimiz ciddi bir tedirginlik yaşıyorlar. Üretimde bir daralmaya neden olan bu durum, işimizi daha da zora sokuyor. İşçinin, sendikanın elindeki en etkili silah olan grev hakkı, ne yazık ki, özgürce kullanılamıyor. Birkaç belediye dışında 20 yıldır bu ülkede grev yapılamıyor. En önemli silahımızın elimizden alındığı, sendikaların yüksek hakem kuruluyla tehdit edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Ancak şunu da unutmayalım, bir söz vardır. Kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır, denir. Türk Metal, hep zoru başaran olmuştur. En zor dönemlerde ayakta kalmıştır. Bu kez de zoru başarmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Arkamızda sizin gücünüz, desteğiniz, yılmadan, bıkmadan süren direnciniz oldukça, yine kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

HESAP ZAMANI YAKLAŞIYOR

Pandemi döneminde emekçilerin tezgâhları başında olduğuna dikkat çekerek sözlerini sonlandıran Genel Başkan Kavlak, “Şunu iyi bilin, bu ülkede herkes evindeyken, karantinadayken, hastalıktan korkarken, kaçarken, biz kaçmadık. Tezgâhımızın başındaydık. Ülkemiz ekonomisini ayakta tutmak için, sanayi üretimine destek olmak için, sizin karlarınız için, ölümüne çalıştık. Canımız pahasına çalıştık. Biz, üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra sizde, bize borcunuz var. İşverenlerimizin, çarkları dönenlerin, bize borcu var. Bu ülkeyi yönetenlerin, ülkemizin birliği, beraberliği için şehit olan Ahmetlere, Mehmetlere olduğu kadar, ekonomiyi ayakta tutmak için hastalanıp işbaşında şehit olan Covid-19 virüsü nedeniyle can veren sizlere de borcu var. OTİS işçisi Cihan’a, Nemaks işçisi Ali’ye, Türk Traktör’den Fatih’e, BSH’tan Sedef’e, Arçelik’ten Serdar’a, Musa’ya, daha nicelerine. O kardeşlerimize, canlarımıza, herkesin borcu var. Değerli kardeşlerim, işte şimdi o borcu tahsil etmenin zamanıdır. Bu öyle kuru kuruya bir teşekkürle geçiştirilecek bir borç değildir. Büyük bir borçtur. Az kaldı, o günler geliyor. Bu borç çok yakında hak ettiğiniz biçimde tahsil edilecektir. Artık hesap zamanı yaklaşıyor. Maskesiz, mesafesiz,  avuçlarımızda biriken alacaklarımızla, alnımızın akıyla, ürettiklerimizden hakça payımızı almanın zamanı yaklaşıyor. Dostlarım, hiç merak etmeyin. İşverenlerimiz, bacaları tütenler biz ölümüne üretirken, canımız pahasına çarkları döndürürken, salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızı toprağa verip, tezgâhlarımıza geri dönerken, karlarına kar katanlar, toprağa verdiğimiz o canların anısına sizlere olan borcunu ödeyecektir, ödeyecektir, ödeyecektir. Çünkü biz, canımız pahasına çalıştık. Ölümüne çalıştık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x