Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceSiyaset

Delice’ye şükran borcumuzu ödüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 85,5 ile Ak Parti’nin en fazla oy oranı elde ettiği Delice İlçesine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 85,5 ile Ak Parti’nin en fazla oy oranı elde ettiği Delice İlçesine teşekkür ziyaretinde bulundu.

İlçe meydanında mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Delice 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 85,5 ile ‘AK Parti’ dedi. 31 Mart seçimlerinin Türkiye şampiyonu Delice’ye teşekkür ediyorum. Bugün, Delice’ye verdiğim söz vardı, şükran borcumuzu ödemek için geldik” diye konuştu.

DELİCE 83 MİLYONA ÖRNEK OLDU

Her seçim dönemi sonrasında partisinin en fazla oy topladığı seçim merkezlerini ziyaret etmeyi gelenek haline getiren Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’nin Delice ilçesine teşekkür ziyaretinde bulundu. Delice Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün sizlerle kucaklaşmak, hasret gidermek için geldik. Bugün, Delice’ye verdiğim söz vardı, şükran borcumuzu ödemek için geldik. Türkiye’nin son yıllardaki en kritik mahalli seçimlerinden birisi olan 31 Mart yerel seçimlerinde Delice olarak tarihî bir rekora imza attınız. Delice 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde yüzde 85,5 ile ‘AK Parti’ dedi. AK Parti’nin gönül belediyeciliğine rekor düzeyde destek verdi. Delice, bir kez daha bu sefer çok güçlü bir şekilde AK Parti’nin hizmet siyasetine, eser siyasetine sahip çıktı. Delice bu tercihi ile bu ferasetiyle 83 milyonun tamamına da örnek oldu. 31 Mart seçimlerinin Türkiye şampiyonu Delice’ye teşekkür ediyor, Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum” ifadelerini kullandı.

TURGUT KARDEŞİMİZİN HER AN YANINDAYIZ

Başarıda emekleri geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi sizinle bir başka final yapıyoruz. Sizden özellikle şu gördüğüm ilgi, alaka sebebiyle insan yorulur mu? Yorulmaz ama bizim yol arkadaşlığımız uzun sürecek, uzun. Sizler bu başarıda özellikle de büyük emeği olan Kırıkkale İl Teşkilatımızı, Delice İlçe Teşkilatımızı, milletvekillerimizi gönülden tebrik ediyorum. Aynı şekilde oylarıyla Cumhur İttifakı’nı zafere taşıyan Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimize de destekleri için teşekkür ediyorum. Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem’i kutlayan ve görevinde başarılar dileyen Erdoğan, “Hizmet mücadelesinde Turgut kardeşimin her an yanındayız. Zira çok önceleri geldiğimde şu yol hep toprak, çamur öyleydi ama baktım ki kısa sürede maşallah kilit taşlarıyla döşenmiş. Tabii şimdilik 30 kilometre yeterli değil, daha yapacağımız çok iş var.

KIRIKKALE’YE 13 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Biz de sizin güveninize layık olmak için vatan sevdasıyla millet sevdasıyla yani Türkiye aşkıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizlerin emanetini, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi çok daha yükseklere taşımak için gayret gösteriyoruz. Günü kurtarmanın, küçük hesapların değil, ecdat gibi asırlık planların peşinde, evlatlarına daha müreffeh, güçlü, itibarlı, sözü dinlenen bir ülke bırakmanın derdinden olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışa Türkiye’ye son 17 yılda tarihî reformlar kazandırdıklarını belirtti. Erdoğan “İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya hizmet ederken Kırıkkale’yi, Çorum’u, Kırşehir’i ihmal etmedik. Nereden nereye geldiğimizi en iyi siz biliyorsunuz. Kırıkkale’nin, Delice’nin 17 yıl önceki haliyle bugünkü durumu arasında dağlar kadar fark var. Son 17 yılda eski rakamıyla Kırıkkale’ye yaptığımız harcama ne biliyor musunuz, 13 katrilyon, bugünkü rakamla 13 milyar. Eğitimde 934 yeni derslik inşa ettik. 5 bin 314 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları kazandırdık. Gençlik merkezi spor salonları gibi çeşitli branşlarda spor tesisleri yaptık. Kırıkkale’de, Bahşılı Celal Bayar Millet Bahçesi ve Keskin Millet Bahçesi olmak üzere 2 millet bahçesi projemiz var. Proje ve yer seçim çalışmaları devam eden millet bahçelerini de en kısa sürede yapıp hizmete sunacağız” ifadesini kullandı.

KIRIKKALE’DE 2 BİN 123 BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİ

Kırıkkale’de Sağlıkta 14 tesisin yapımını süratle tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını, Yüksek İhtisas Hastanesine 300 yataklı yeni bir blok yaparak hastaneyi büyüttüklerini anlatan Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla bugüne kadar 4 bin 794 konut inşa ettiklerini, 927 konutun yapımının ise sürdüğünü aktardı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında il genelinde 2 bin 123 bağımsız riskli birimin yıkımını gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, Evleri yıkılan vatandaşlara 8 milyon 80 bin lira kira yardımı yaptıklarını söyledi.

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİNDE MERKEZ

Kırıkkale’miz savunma sanayisinde ülkemizin en önemli merkezi. Bugün devreye aldığımız Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi ile Kırıkkale’mizin bu alandaki öncü rolünü daha da güçlendirdik. Bir kez daha tesisimizin Kırıkkale’mize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’mize hayırlı olmasını diliyorum. Jandarma Genel Komutanlığına ait Mühimmat Depo Komutanlığını Kırıkkale’ye taşıyoruz. Yine jandarmamızın uluslararası tatbikat da yapabileceği boyutta bir jandarma eğitim birliğini Kırıkkale’ye getiriyoruz. Roket üretim ve geliştirme tesisi de Kırıkkale’de kuruluyor. Türkiye’de ilk ve tek Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi nerede, Kırıkkale’de. Buranın özellikle insansız kara araçları, tasarım ve üretim merkezi haline getirilmesi için Savunma Sanayii Başkanlığımız da çalışmalar yürütüyor. Ayrıca bir özel sektör firmamız tarafından Kırıkkale’ye F-16 ve SİHA Bomba Gövde Üretim ve Dolum Tesisi kuruluyor.”

HIZLI TREN PROJESİ BU YIL TAMAMLANACAK

Göreve geldiğimizde Kırıkkale’nin sadece 39 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz buna 194 kilometre daha ilave ederek, şehrimizin toplam bölünmüş yol uzunluğunu 233 kilometre çıkarttık. Kırıkkale-Kayseri-Keskin-Gölbaşı-Bala-Kırşehir-Kırıkkale yollarını bu yıl tamamlıyoruz. Bahşılı-Karakeçili-Kulu ayrımı yolunu ise seneye bitiriyoruz. Elmadağ-Çerikli-Yerköy arasındaki demiryolunu sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Toplam maliyeti 13 milyar lira olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı aynı zamanda Kırıkkale’nin projesidir. Hattın test sürüşlerine Mart ayında başlıyoruz İnşallah bu yıl içinde de hizmete sunuyor, Kayaş-Irmak-Kırıkkale-Sivas demir yolu hattının modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Irmak-Karabük-Zonguldak hattının modernizasyonu için de ihale süreci devam ediyor. Şehrimiz için bir başka iki önemli işimiz de etüt çalışmaları devam eden Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren Projemiz ve Delice-Kırşehir- Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Projemizdir. İki projeyi de en kısa sürede hayata geçirmek için gayret göstereceğiz.

KIRIKKALE’NİN YÖRESEL MARKASI DİNEK

Kırıkkale’de turizmi de canlandırmak istediklerini belirten Erdoğan, “Köprüköy’de bulunan Çeşnigir Kanyonu Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. Tarihi Çeşnigir Köprüsü de ihya edilmek suretiyle bu bölge kanyon, yürüyüş, bisiklet alanları ve seyir teraslarıyla halkımızın hizmetine sunuluyor. Dilek Dağı’nda atlı safari ve doğa parkı oluşturuldu. Yeşil Vadi Projesi, 22 kilometrelik güzergahı ve içindeki oba köyüyle Türkiye’nin en uzun yürüyüş, bisiklet yollarından biri haline geldi.” ifadelerini kullandı. Kırıkkale’nin, yöresel “Dinek” markasıyla tabii ürünler ve ata tohumlar ve geleneksel yöntemlerle tarım yapıp pazarlayan örnek bir şehir haline geleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün gayretlerimiz, bütün çabamız ülkemizin itibarını yükseltmek, milletimizin ekmeğini, aşını büyütmek içindir” diye konuştu.

DELİCE’YE DOĞALGAZ GELECEK

Kırıkkale’nin her ilçesinden kendileri için dua etmelerini rica eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim arkamızda sizler olursanız Allah’ın izniyle çözemeyeceğimiz sorun, aşamayacağımız engel kalmaz. Hep söylediğim gibi; en büyük gücümüz, birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşlerimizdir, dayanışmamızdır” ifadesini kullandı. Konuşması arasında Çelikli ve Delice’deki doğal gaz sıkıntısından dolayı Kırgaz AŞ yetkililerini yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve yüklenici firma yetkilisi ile BOTAŞ yetkilileriyle konuştuklarını, yıl sonuna kadar doğal gaz sorununu çözmüş olacaklarını söyledi. Erdoğan “Delice’ye doğalgaz konusunda görüşmelerimiz oldu. Yılsonuna kadar burada doğalgaz konusunu da çözmüş olacağız. Bir kez daha rekor seviyedeki oylarınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Delice Belediyesini ziyaret etti. Belediyeye gelişinde Başkan Turgut Özdem tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Delice’de

Erdoğan Delice’ye Geliyor

“Vatan-millet sevdasıyla, Türkiye aşkıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz”

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x