Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Çeşnigir Kanyonunda Doğalgaz Bulundu

Çeşnigir Kanyonu projesi kapsamında yapılan kazılar sonucunda, 53 milyar metreküp doğalgaz rezervi tespit edildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in Kırıkkale’mize kazandırdığı Vuralhan Şirketler Grubu tarafından 610 bin TL’ye kiralanan Çeşnigir Kanyonu projesi kapsamında yapılan kazılar sonucunda, 53 milyar metreküp doğalgaz rezervi tespit edildi.

53 Milyar Metreküp Doğal Gaz Bulundu

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Çeşnigir Kanyonunda ekipler tarafından yapılan kazı çalışmaları sırasında büyük bir parlama meydana geldi. Aleve dönüşen parlamanın nedenini bulmaya çalışan ekipler, doğalgaz borusuna zarar verdiklerini düşünerek itfaiye ve Kırgaz’a haber verdi.

İncelemede, çalışma bölgesinde herhangi bir doğalgaz hattı bulunmadığı belirlendi. Çalışmayı genişleten ekipler, bölgede büyük bir doğalgaz rezervi olduğunu tespit etti.

BOTAŞ’a haber verilmesi üzerine aralarında yabancı uzmanların da bulunduğu bir heyet kazı bölgesine gelerek inceleme yaptı.

ÜÇ İLİN 15 YILLIK ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAR

Heyette yer alan Japon bilim adamı Prof. Dr. Tasuku Honjo da doğalgaz rezervinin 400 metre derinlikte olduğunu belirterek, ”Burada düşündüğümüz rezerv miktarının 53 milyar metreküp civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Buradan çıkarılacak doğalgaz ile Ankara Kırşehir ve Kırıkkale’nin, enerji ihtiyacını kendisi karşılayacaktır. Bu rezerv, bu üç ilimizin 15 yıllık ihtiyacına yetecek kapasitededir” dedi.

Yetkililer, doğalgaz rezervi nedeniyle bölgede kuyular açılabileceğini, bu nedenle meydanda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulabileceğini belirttiler.

 

 

 

 

 

 

 

HABER71 AİLESİNİN GELENEKSEL 1 NİSAN ŞAKASI OKUYUCULARIMIZIN AFFINA SIĞINIRIZ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x