Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DünyaKırıkkaleManşetSiyaset

Can'dan Rusya’dan terör bildirisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) 47. Genel Kurulu, Rusya’nın başkenti Moskova’da sona erdi. Genel Kurul’da Türkiye’yi KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ile beraberindeki altı kişilik heyet temsil etti.
Can'dan Rusya’dan terör bildirisi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriESKİ SEVİYE İÇİN ADIM ATILSIN
Türkiye’nin yanı sıra genel kurula; Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan,  Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Yunanistan ve Gürcistan yetkilileri katıldı.
Toplantı arasında KEİPA Rus Delegasyon Başkanı Michael Emelyanov ile görüşen Milletvekili Can, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin her zaman iyi olması gerektiğini ifade etti. Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e göndermiş olduğu mektubu hatırlattı.
Emelyanov ise, söz konusu mektubun kendileri ve Putin tarafından çok olumlu karşılandığı ve bundan
sonraki adımların ilişkileri arttırmak ve eski seviyesine getirmek için atılacağını söyledi.
TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ
Aynı konuyu Rusya Meclis Başkanı Sergey Narişkin ile görüşen Can, Türkiye’nin toplantıya 7 kişilik kalabalık bir heyetle katılarak toplantının Türkiye için olan öneminden bahsetti. Narişkin ve Can arasında geçen görüşmede gönderilen mektubun ve yapılan telefon görüşmesinin ilişkileri hızlandırmak için ilk adım olduğu, bundan sonraki süreçte adımların daha hızlı atılacağı ifade edildi.
HEDİYE VERİLDİ
Ayrıca Narişkin, Putin’in bütün bakanlarla toplantı yaparak, Türkiye’nin aleyhinde bütün yaptırımları kaldırma talimatıverdiğini iletti. Daha sonra Can, Rusya’nın göstermiş olduğu sıcak ilgiden dolayı, TBMM tarafından yapılan el yapımı porselen tabağı Narişkin’e takdim etti. Genel Kurulun sonundadeğerlendirme yapan Can, “Diplomatik girişimleri ile gündeme getirilen ve hazırlanan İstanbul Atatürk Havalimanındaki terör saldırısına yönelik bildiri önemli bir gündem maddesi olmuştur” dedi.
TERÖRLE MÜCADELE VERİYORUZ
Son günlerde yaşanılan terör olayları hakkında konuşma yapan Can, Türkiye’nin ve dünyanın başında bulunan DAİŞ örgütünden kurtulmanın gerekliliğinden bahsetti. Türkiye’nin sadece DAİŞ ile değil aynı zamanda PKK/KCK, PYD gibi terör örgütleri ile de mücadele ettiğine dikkat çeken Can, bu mücadelenin hukuk sınırları çerçevesinde olduğunu vurguladı.
İŞBİRLİĞİ FIRSATLARININ KATKISI
Can, konuşmasının devamında, bazı KEİ üye ülkeleri arasındaki bir kısım olumsuzluklara ve gerginliklere rağmen Karadeniz Bölgesinde ekonomik işbirliği yoluyla güven ve istikrarı arttırmayı hedefleyen politikaların yürütülmesinin öneminden bahsetti. KEİ’nin siyasi anlaşmazlıklar sebebiyle işlemez hale gelmesini hiçbir ülkenin istemeyeceğini, KEİ’nin ekonomik potansiyelinin iyileştirilmesinin bütün ülkelere fayda sağlayacağını belirten Can, “Ayrıca enerjiden denizciliğe, tarımdan bilim ve teknolojiye çok çeşitli alanlardaki işbirliği fırsatları sayesinde KEİ üye ülkeler arasında diyalog kanallarının genişleyecektir” dedi.
SORUMLULUK SAHİBİ OLMALILAR
Mülteciler konusunda Türkiye’nin uyguladığı “açık kapı” ve “geri göndermeme” politikasının devam ettiğini söyleyen Can, “Türkiye dünyada 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olarak ilk sıralarda yer alıyor. STK, belediye, özel sektör hariç mülteciler için 11,5 milyar dolar harcandığı ve dış yardımlar konusunda verilen sözlerin tutulmadığı ifade eden Can, bu konularda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Mülteciler konusunun yakın geleceğimiz adına önemli olduğunu söyleyen Can, bütün ülkelerin mülteciler konusunda sorumluluk sahibi olması gerektiğini ve Suriye konusunun çözülmesi için öncelikle buna sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x