Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe YazılarıSiyaset

Bir 7 Haziran Sürecini Daha mı Yaşıyoruz Ne?

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimleri öncesi Kırıkkale de büyük bir heyecanla başlayan aday adayı belirleme süreci tamamlandı, partiler kampanyalarına başladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimleri öncesi Kırıkkale de büyük bir heyecanla başlayan aday adayı belirleme süreci tamamlandı, partiler kampanyalarına başladı.

Süreçte dikkat çekici aday adaylarının yanında, çeşitli söylemlere de şahit olduk. Kimileri ben varsam güllük gülüstanlık!.. ben yoksam gerisi tufan misali söylemlere, kimileri de ben aday olsam da olmasam da adaymış gibi sahadan hiç çekilmeyeceğim sürekli Kırıkkale de olacağım sözlerine şahit olduk. Ama ilk günlerden itibaren o aday adaylarını ne hikmetse Ne Kırıkkale de, nede adaylarının yanında göremez olduk. Hepinizin malumu geçtiğimiz günlerde eli kanlı terör örgütü ile mücadelede şehit verdiğimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken’i son yolculuğuna uğurladık. Mekanı cennet olsun. O kadar aday adayını şehidimizin töreninde de göremedik.

Biz ‘Çantacı aday istemiyoruz’ derken bunu kastediyorduk. Sadece seçim yarışına girişmek için değil sürekli Kırıkkale insanıyla içli dışlı olunmasını, acısını ve sevincini paylaşmayı, aynı havayı solumasını, aynı sorunları yaşamasını yada sorunların çözümü konusunda omuz vermesini kast etmiştik, ilk günden çantasını alıp şehri terk etmesini değil. O isimleri artık Kırıkkale bir başka seçime kadar işitmeyecek. Ama o aday adaylarına daha önce de ifade etmiştim, şunu tavsiye ediyorum. Mademki memleketinizi çok seviyorsunuz o zaman şunu yapın. Kırıkkale’nin 3 tane olan Milletvekilliğine talip olacağınıza bulunduğunuz yerden aday olun da memleketinize fahri milletvekili olarak hizmet edin. Daha fazla milletvekili demek daha fazla hizmet demektir.

Neyse biz asıl konumuza dönelim. Partiler aday belirleme sürecinin ardından seçim kampanyalarını başlattı. Cumhurbaşkanı adayları ve Milletvekili adayları sahaya indi. Adaylar sahaya indi inmesine de vatandaştan beklenen ilgiyi henüz göremedi. Bu durumun sadece Kırıkkale’de mi yaşanıyor? Yoksa diğer illerde de yaşanıyor mu? Orasını bilemem ama her seçim dönemi sonrası şurası bizi hiç yanıltmadı, Kırıkkale’de çıkan sonuç Türkiye genelini işaret ediyor.

İlerleyen günlerde nasıl bir durum yaşanır orasını kestirmek biraz zor ama şuarası bir gerçek ki Kırıkkale’de şuanda yaşanan hava 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçim sürecini hatırlatıyor. Diğer bir deyişle aynı havayı yansıtıyor diyebiliriz. Buradan yeniden 7 Haziran seçimlerinden nasıl bir tablo çıktığını detaylarıyla yazmak istemiyorum ama yeniden hatırlamamız için Ak Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkartmıştı. Türkiye genelinde hükümet krizi çıkmış, hükümetin kurulamaması nedeniyle, yeniden 1 Kasım 2015 tarihinde seçim kararı alınmıştı.

Seçimlerin yapılmasına bir ay gibi bir süre kaldı. Bu süreyi partiler iyi değerlendirir ve kendisini seçmene anlatırsa ne ala, aksi takdirde Türkiye’yi bir erken seçim daha bekliyor. Bu kez sadece Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği değil, yerel seçimlerde dahil edilir ve Kasım ayında bir seçim daha yaşarız. Nasıl bir gelişme olacak bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x