Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Başsavcı Keskin’den hakkındaki iddialara yalanlama

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin hakkındaki iddialarla alakalı açıklama yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bafra Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığını, ilçede FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarının tarafından yürütüldüğünü aktaran Keskin, şunları kaydetti:

“Sosyal paylaşım sitelerine konu olan N.K. hakkında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/4134 soruşturma sayılı dosyası üzerinden FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma yapılmıştır. UYAP kayıtlarından tespit edildiği üzere şüphelinin 27 Aralık 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan 14.26 ile 15.19 saatleri arasında ifadesi alınmıştır. Savunma alma işleminin tüm aşamalarında şüphelinin yanında Samsun Barosu’na kayıtlı kendi avukatı da hazır bulunmuştur. Şüpheli savunması, Bafra Adliyesinde görevli bir kadın zabıt katibi ile zapta geçirilmiştir. Şüpheli ifade alınma işlemleri sırasında ayakta değil, oturarak savunmasını yapmıştır.”

Keskin, dosya kapsamında örgüt içerisinde önemli bir göreve sahip olduğuna ilişkin deliller bulunması ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istememesi üzerine şüphelinin tutuklamaya sevk edildiğini ve Bafra Sulh Ceza Hakimliğinin 27 Aralık 2016 gün ve 2016/450 sorgu sayılı kararıyla tutuklandığını anlattı.

Şüphelinin gözaltında kalmadığına ve Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı olarak şüpheli hakkında, “evrakta sahtecilik” suçundan ayrıca soruşturma yürütülmediğine dikkati çeken Keskin, “Şüphelinin savunması ve diğer deliller kapsamında, hamile olduğunun anlaşılması ve eşinin de örgüt üyeliği suçundan tutuklu bulunması gözetilerek, 28 Aralık 2016 tarihinde bizzat tarafımdan tahliyesiyle adli kontrol altına alınması talep edilmiş ve mahkemece bu doğrultuda karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Keskin, hakkındaki soruşturma ve yargılama tutuksuz yürütülen şüphelinin daha sonra ByLock kullanıcısı olduğunun ve kendi adına açılan Bank Asya hesabında eşi tarafından örgüt talimatıyla hesap artırımı yapıldığının ayrıca tespit edildiğini aktardı.

Bunun üzerine Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde şüpheli N.K. hakkında 6 yıl 13 ay 1 gün hapis cezası verildiğini ve almış olduğu ceza kesinleşmeden yurt dışına kaçak yollardan firar ettiğinin anlaşıldığını vurgulayan Keskin, şu bilgileri verdi:

“Şüphelinin eşi F.K. hakkında, FETÖ/PDY üyeliği suçundan tarafımdan ayrıca soruşturma yürütülmüştür. F.K, yapılan yargılama neticesinde 8 yıl 1 ay 6 gün hapis cezası almıştır. F.K, halen hükmen tutuklu bulunmaktadır. FETÖ/PDY terör örgütü tarafından Türkiye’de yapılan soruşturma ve yargılamalarını itibarsızlaştırmak için organize bir şekilde yapıldığı anlaşılan, bugüne kadar hiçbir yasal zeminde, yazılı veya görsel medyada belirtilmeyen, ifade alma işleminden 4 yıl sonra tarafımdan söylendiği iddia olunan, gerçekle ilgisi bulunmayan, tamamen yalan ve iftira içeren ahlaksız paylaşımlar nedeniyle ilgililer hakkında şikayette bulunulmuş olup, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.”

Keskin, FETÖ/PDY terör örgütünün şahsını hedef alarak yaptığı bu algı operasyonunun, hain örgüte karşı mücadelelerindeki kararlılıklarına engel olamayacağını, cezai ve hukuki süreçte olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x