Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

99 Yıldır Aynı İnanç Ve Gururla

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99'uncu yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Düzenlenen törenlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı'nın kahramanlarını gururla anılırken, aynı inanç, gururun ve ruhun devam ettiği hatırlatıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Düzenlenen törenlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın kahramanlarını gururla anılırken, aynı inanç, gururun ve ruhun devam ettiği hatırlatıldı.

99 Yıldır Aynı İnanç Ve Gururla - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriGURURLA KUTLANDI

Kırıkkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Vali Yunus Sezer, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkan ve vatandaşların katılımıyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler, Valilikte tebriklerin kabulü ve Fevzi Çakmak Caddesinde düzenlenen törenle devam etti. Ana tören öncesinde Vali Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Durmuş ve Başkan Saygılı askeri aracın üzerinde programa katılanların bayramını kutladı. Mühimmat Teğmen Ali Yaşar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparken, Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencileri şiir okudu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk seymen ekibi Zeybek oyunu oynadı.

99 Yıldır Aynı İnanç Ve Gururla - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKAHRAMANLIK VE ŞEREF DOLU

Tören sonunda kutlamalarda görev alanları tek tek tebrik eden Vali Sezer “Bu zaferi bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mühimmat Teğmen Ali Yaşar “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 99. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, Kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığını ve vatanına kast edenlere karşı 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir” şeklinde konuştu.

MİLLETÇE TOPYEKUN BİR MÜCADELE

Yaşar “İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur. Harbi kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydan da ulu önderin liderliğinde anlının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu sonuçlar günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağını, Türklerin sadece askeriyle değil milletiyle top yekun savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.  Dünyanın sayılı asgari güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x